Pokud se pohybujete na Chodově okolo OC Chodov asi jste si všimli menší dostavby OC Chodov u autobusových zastávek směrem na starý Chodov. Pokud si myslíte, že tímto změny v OC Chodov končí jste na velkém omylu. Podívejte se na ucelený článek o tom co nás v nejbližším roce a půl až dvou čeká a s čím je nutné počítat!

Jak jste si možná všimli (pokud chodíte okolo) v současné chvíli (2. polovina 2014) se staví 4 patrová kancelářská budova, do které se přesune Rodamco z centra a budou přemístěny KB (z OC Růže) a Česká spořitelna (z okraje OC Chodov). Příští rok (2015), dojde ke kompletní demolici OC Růže a jejímu zastavění současně s parkovištěm u Kunratického lesa. Přibude cca 90.000 m2 obchodních ploch včetně „Sky restaurace“ a cca 4-6 sálů multikina vč. 3D. Tím to dobré, ale bohužel z mého pohledu končí. Občané jdoucí do Petýrkové ulice budou protaženi obchodní pasáží a provozovatel jim garantuje otevřenost průchodu pouze od 5:30 do 00:30. Po 00:30 bude nutné celý komplex zdlouhavě obejít. Většina těchto faktů je již bohužel nezvratných a jediné o čem se může v tuto chvíli jednat a za co bojovat je například otevírací doba pasáže pro občany proudící ze stanice metra Chodov na sídliště k ulici Petýrkova. Nejde totiž pouze o metro, na stanici metra Chodov je konečná i mnoha (i nočních) autobusů.

Celý podrobný článek včetně veškerých fakt a dokumentů ke stažení je k nalezení na webu: http://www.dostavba-oc-chodov.cz/dostavba-oc-chodov-dalsi-etapy/