Na jedné z posledních rad městské části Prahy 11 mě rozčílila položka za školení: „Seznámení s moduly GINIS ve verzi .NET a praktická práce s nimi“ za 49 368,00 Kč pro 24 účastníků (kteří se budou školit naráz). I kdyby školení trvalo celý den (8 hodin), tak je to přes 6 tisíc Kč na hod. Slušná sazba pro školitele, že? Inu podíval jsem se trošku na to co to vlastně ten GINIS ve verzi .NET je…

Pro začátek kompletní usnesení rady MČ P11 zde: bit.ly/Gordics-P11

Na internetu se toho o společnosti GORDIC spol, s.r.o. a jeho software GINIS dá najít poměrně hodně. Na konci článku sdílím odkazy na již řešené kauzy. Celé kouzlo je prostě v tom, že magistrát hlavního města v tomto softwaru pracuje, nařizuje práci v něm městským částem a dalším organizacím (například městská policie ad.) a společnost GORDIC spol, s.r.o. tak vesele fakturuje zcela netržní odměny za licence, updaty a školení, které většina firem v tomto oboru dává svým klientům zdarma. V rámci dalších kroků na městské části i ve spolupráci s magistrátem se zaměříme na možnost jak na těchto místech v budoucnu ušetřit. Pro příště minimálně v tom, že na školení v této ceně půjde jen minimum zaměstnanců úřadu, kteří dále proškolí své kolegy.

Nyní má firma GORDIC prodlouženou smlouvu s Prahou do roku 2017. Doufejme, že nejpozději po tomto období dojde buďto k její zásadní úpravě nebo ukončení. Budu o to osobně usilovat.

Články zmiňující společnost GORDIC spol, s.r.o.: 

http://www.vz24.cz/clanky/praha-o-tri-roky-prodlouzila-problematickou-smlouvu-s-gordic/

http://www.vz24.cz/clanky/praha-chysta-zakazku-na-udrzbu-ucetniho-systemu-za-250-milionu/

http://www.root.cz/clanky/ostrava-jih-prechazi-pod-tlakem-linux-windows/

http://www.vz24.cz/clanky/praha-chce-prodlouzit-problematickou-smlouvu-s-firmou-gordic/