Naši radní dnes podpořili návrh Petra Dolínka uzavření městského okruhu mezi Spořilovem a Běchovicemi pro kamiony delší než 12 metrů a s váhou přesahující 12 tun. Vjezd chceme zakázat, protože ministerstvo dopravy nakonec vyřadilo dostavbu Pražského okruhu ze seznamu prioritních staveb, které nebudou potřebovat nové stanovisko EIA o vlivu na životní prostředí.


Město stanovilo zákaz kamionů podle délky, nikoli podle hmotnosti, jak je to obvyklé. A to proto, že při výstavbě domů firmy používají mixy s betonem. „Ty jsou kratší než 12 metrů, ale jsou těžší než 12 tun, takový zásah do fungování města udělat nemůžeme,“ vysvětlil náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Návrh bude vypracovaný v srpnu ve spolupráci s Technickou správou komunikací a dalšími odborníky. V září se k němu vyjádří městské části, v říjnu půjde znovu na radu. Vyhlášku poté dostane Středočeský kraj, který by měl stanovit trasy pro kamiony na svém území. Okolním obcím totiž chystaný zákaz vadí. Některé se potýkají s kamiony už nyní.

Celá zpráva zde: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/1850587-vedeni-prahy-schvalilo-zakaz-vjezdu-kamionu-nad-12-metru-na-cast-okruhu

UPDATE 21.7. – mapka aktuálních zákazů

TiskR-22470-Příloha č.1 k důvodové zprávě [TED] (1)