Dnes mám za sebou poměrně hektický den plný překvapení. Během dneška byla totiž svolána hned dvě mimořádná jednání zastupitelstva, na velké Praze a pár hodin po té také u nás na Praze 11.To první navrhli opoziční zastupitelé z ODS, TOP09 a Pirátů ti dali žádost o svolání mimořádné schůze z důvodu údajné nečinnosti vedení Prahy při řešení problémů mezi které patří dostavba Pražského okruhu, stavba metra D či problém MHD karty Lítačka.

Zastupitelé opozičních stran trvají na zasedání mimořádného zastupitelstva i přesto, že řádný termín zářijové schůze se koná 15.září, je to tedy jen o pár dní později. Za tuto srandu se navíc zaplatí více než 250 tisíc korun, tyto peníze půjdou z rozpočtu města místo, aby se mohly použít na důležitější věci. Jednání musí do 15ti dnů na jejich výzvu svolat primátorka Adriana Krnáčová (ANO), dle jejich slov je ale tato schůze naprosto zbytečná.

Druhé mimořádné svolání zastupitelstva se bude konat na Praze 11, svolává ho strana starosty Jířího Štylera Hnutí pro Prahu 11 (HPP11). Důvodem jsou zásahy rady do konečné podoby radničního časopisu Klíč, jedná se o lživý článek zastupitelky Šárky Zděňkové, který v časopise nakonec nevyjde. Starosta Jiří Štyler již 9 měsíců odkládá úkol zastupitelstva, který ho pověřil vypracovat metodiku publikování článků v časopise Klíč. Je tedy velmi s podivem, že jeho straničtí kolegové žádají o mimořádné zastupitelstvo právě kvůli publikování článků v časopise Klíč. Starosta nyní musí vyhlásit termín mimořádného zasedání, na které padne z městského rozpočtu okolo 90 tisíc korun. Dle mého názoru úplně zbytečně, protože bude následovat řádné zastupitelstvo 22.9., kde klidně mohla paní Zdeňková tento svůj bod navrhnout a nemuseli se kvůli jejímu pošramocenému egu plýtvat zbytečné prostředky daňových poplatníků, které jsou tak zoufale potřeba na různé drobné opravy a údržbu naší městské části.