V nedávné době jsem informoval o velkých nesrovnalostech ve financování kampaně HPP11 do komunálních voleb v roce 2014. Následně na moje články přišla odpověď z vedení HPP11 od starosty Štylera a jeho místopředsedy Kosa, podrobil jsem tedy toto vysvětlení další analýze a bohužel jsem opět narazil jen na další nesrovnalosti a lži z toho vyplývající.

Starosta Štyler uvádí ve svém zdůvodnění k financování voleb v roce 2014 mimo jiné:  

„Jihoměstský osvětový spolek financoval kampaň HPP11 v celkové výši cca 290 tis. Kč.“

Dle mého názoru se však jedná o lež. Důkazem mého tvrzení je výroční finanční zpráva HPP11 z roku 2010 (viz. níže), kde je v příjmech uveden dar ve výši 250 tis. Kč. Logicky se tedy ptáme, proč neuvedli stejného dárce i v roce 2014? Zřejmě z důvodu nepravdivého tvrzení HPP11. Navíc si tyto informace nelze ověřit, neboť na portálu www.justice.cz, nemá tento spolek od svého vzniku ve sbírce listin vloženou účetní závěrku. Čímž opět podle mě porušuje tento spolek zákon a rozhodně nefunguje transparentně a morálně jak káží oba zmínění představitelé. O to hůř, že tento spolek je napsán na Petr Lukeše, současného radního za HPP11. Otázkou tedy zůstává, kdo ve skutečnosti financoval volební kampaň HPP11 v roce 2014? Omlouvám se, ale vysvětlení pana Štylera mi přijde více než nedostatečné a nepodložené.

Dle mého názoru je způsob vedení financování kampaně HPP11 v roce 2014 zcela mimo zákon. Navíc je i zcela pokrytecké, neboť hlavním tématem tohoto hnutí byla transparentnost a heslo s „Kmotry se nekmotříme“. S tímto tématem vyhráli v roce 2014 na Jižním Městě volby. Tak trochu ironickým dojmem pak může působit tvrzení senátního lídra HPP11 Ladislava Kose „Nazývám věci pravými jmény“. Tento kandidát je totiž podepsán pod finanční zprávu HPP11 v roce 2014. Ať tedy předloží pan Kos účetní závěrku Jihomětského osvětového spolku za roky 2010 až 2015, abychom mohli zjistit zda tvrzení pana Štylera je pravdivé, či ne. Ať tedy předloží financování tohoto spolku tak, aby nepopírali transparentnost, kterou se tak rádi ohánějí. 

Podívejte se na přiložené dokumenty, které lze považovat za důkazy mých tvrzení.

unnamed-4 unnamed-3 unnamed-2 unnamed-1 unnamed