Radnice Prahy 11 do dvou měsíců spustí mobilní aplikaci, která umožní upozornit na závady či znečištěné ulice. Lidé budou moci prostřednictvím svých smartphonů upozornit na nedostatky v městské části.

Obyvatelé Jižního Města budou mít možnost přímo z mobilního telefonu lokalizovat problém na mapě, připojí fotku fotku s krátkým komentářem například díry v chodníku, výmolu na silnici, rozbitou lavičku či nepořádek u kontejnerů a během chvíle data odeslat. Aplikace by měla pomoct k odstranění drobných nedostatků v ulicích Prahy.

Různé aplikaci dosud využívá osm velkých městských částí. Například v Praze 7 si ji stáhlo od roku 2014 přes 1400 uživatelů, v Praze 4 téměř 1700 uživatelů a v Praze 10 za půl roku šest tisíc lidí.

Na chytré aplikaci pro MČ Praha 11 pracujeme již více než rok. Nejdůležitější, co z mého pohledu umožní, bude velmi jednoduché nahlášení nepořádku nebo jiného podnětu z terénu. Například uvidí-li občan černou skládku v lese, smartphonem ji vyfotí, aplikace se postará o vše ostatní. Z GPS si načte místo a odešle fotku s polohou i stručným popisem na příslušný odbor. V tuto chvíli jsme ve fázi testování a ladění posledních detailů. Věřím, že aplikaci budeme moci naostro odstartovat do měsíce.“ Řekl Ing. Ondřej Prokop, zastupitel MČ Praha 11 a hl. m. Prahy