V areálu Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy byla otevřena nová část budovy, která slouží lepší osvětě o budoucí podobě hlavní české metropole. CAMP budou moct využívat nejen architekti, investoři a politici, bude k dispozici každému, kdo bude potřebovat informace o stavu Prahy, jak už současném, tak i budoucím.

Samotné centrum se nachází ve funkcionalistické budově, kterou navrhl Karel Prager. Uvnitř se můžeme setkat s velkým výstavním sálem, který zároveň disponuje i velkoplošnou promítací plochou. Součástí objektu je dále amfiteátr určený pro promítání filmů a dokumentů, jednoduchá studovna, kavárna a obchod se spoustou publikací o městském plánování. Celý interiér vypadá velmi jednoduše, je vyveden v minimalistickém stylu, což se jde na ruku velkému množství různorodých výstav, ke kterým lze sál upravit přímo na míru.

Od svého otevření 21. září nastolil CAMP rychlé tempo v pořádání různých akcí pro veřejnost. Ať už to jsou přednášky s významnými hosty jak ze zahraničí, tak z České republiky, promítání dokumentů, veřejné diskuze, či různé výstavy, za první měsíc jsme mohli být svědky celkem patnácti akcí. V současné době zde můžeme najít výstavu s novým městským mobiliářem. Předchozí výstava s názvem Praha zítra? přehledně ukazovala všechny projekty, které jsou plánovány do budoucna po celé Praze. Máte zájem navštívit CAMP? Koukněte se jeho facebookové stránky, kde se dozvíte více informací: http://www.facebook.com/camppraha/

Otevření Centra architektury a městského plánování je velice vítaným krokem, díky kterému se nabízí větší možnost interakce s širokou veřejností ohledně veřejných zakázek a architektury obecně.