Radní hl. m. Prahy na svém včerejším jednání schválili řadu úprav provozu Pražské integrované dopravy. Tyto změny se projeví již v zářijovém provozu, především ve zkrácení víkendových intervalů metra.

V minulosti byl provoz městské hromadná dopravy z důvodu nedostatku finančních prostředků omezen, od září však obyvatele hlavního města čeká změna k lepšímu. Intervaly MHD se zkrátí podle toho, kolik lidí danou linkou cestuje. V pražském metru byl nastaven jednotný víkendový interval v délce 7,5 minuty, který ale v současnosti již nedokáže uspokojit poptávku, zejména v centrální části města. Na lince C bude proto interval zkrácen na 5 minut, linka B bude jezdit v 6 minutových intervalech. Stávající 7,5 minutový interval zůstane zachován pouze na lince A, nicméně od poloviny listopadu by se měly na všech linkách metra sjednotit intervaly na 5 minut. Na lince C bude také zrušen pásmový provoz Ládví – Letňany.

V souvislosti se zkrácením intervalů metra budou upraveny i časy navazujících tramvajových a autobusových spojů. Další změny se připravují také na poli pražské autobusové dopravy, kde dojde k rozšíření dostupnosti spojů v oblasti Malešic. Se zahájením školního roku proběhnou úpravy jízdních řádů linkových autobusů v lokalitách Jarov, Malešice, Štěrboholy, Dubeč a Uhříněves.