Jestli chcete mít unikátní památku na letošní 100leté výročí vzniku Československa, přijďte do Škodova paláce v Praze a zažádejte si zdarma během měsíce říjen o kartu z limitované edice s motivem pražských Hradčan.

Limitovaná edice navazuje na předchozí dvě. První se zvířaty z pražské zoo byla určena převážně pro děti. Druhá, která byla v nabídce v srpnu, s motivy Středočeského kraje připomínala, že díky novému regionálnímu dopravnímu systému ji mohou využívat i cestující z tohoto kraje.

Od konce srpna je spuštěn nový digitalizovaný systém PID Lítačka, který nabízí výběr z více nosičů, které je možné nahrát dlouhodobý časový kupón. Kromě Lítačky si můžete kupón nahrát na bezkontaktní platební kartu nebo In Kartu ČD. Také byla spuštěna nová mobilní aplikace PID Lítačka, která umožňuje pohodlný nákup jednorázových lístků. Pořízení Lítačky a nákup kupónů je možný přes nový e-shop.

Od teď se Lítačka může využívat nejen pro pražskou hromadnou dopravu, ale i pro veřejnou příměstskou dopravu ve Středočeském kraji nebo při prokazování v městských knihovnách v Praze. Lítačka také nabízí získat slevy na vstupy do řady památek či sportovišť. Občané, kteří vlastní elektromobil, ji mohou použít pro otevírání nabíjecích stanic v síti PRE v hlavním městě.