Tak máme podepsáno! 👍
Zastupitelé hnutí ANO, Pirátů, TOP 09/STAN a ODS dnes podepsali koaliční smlouvu pro Jižní Město. Nová rada by měla být zvolena už příští úterý 19. února na zasedání zastupitelstva naši městské části.

Etapa vyjednávání je tím pádem konečně za námi a můžeme začít pracovat na změnách, se kterými jsme šli do voleb. Jižní Město poslední řadu let chátrá a mě je z toho hrozně smutno. S lítostí vzpomínám na své dětství, kdy jsem se po Jižňáku proháněl na kole – rodiče mi jen vždycky řekli, kdy se vrátit k večeři, a vypustili mě ze dveří. Nemuseli se bát, že se mi něco stane, protože tu bylo čisto, bezpečno, žádné díry v chodnících, žádní bezdomovci a nepořádek. To samé bych si přál pro svého syna, který je pro mě v politice největší motivací. Chci obnovit zašlou krásu Jižního Města a věřím, že s kolegy teď tenhle proces nastartujeme.

Podařilo se nám totiž dát dohromady férovou koaliční smlouvu, která dává prostor každému ze čtyř partnerů, a zároveň najít jednoznačnou shodu na programu. Chceme dát smysl veřejnému prostoru – oživit zchátralé vnitrobloky, zanedbané parky, opravit mobiliář a zásadně zlepšit úklid všech veřejných ploch. Další prioritou je vyřešení tragického problému s nedostatkem parkovacích míst, ať už stavbou “zelených” parkovacích domů nebo nástavbami na stávající parkoviště. Stejně jako parkovací místa chybí v Praze 11 i dostupné bydlení, proto chceme rozšířit bytový fond: nové kapacity budou sloužit občanům naší městské části, kteří si nemohou dovolit tržní nájem. Vím, jak je to zejména pro některé profese (zdravotní sestřičky, učitele nebo třeba hasiče) těžké, a nechci, aby nám z Jižního Města odcházeli schopní lidé. V následujících dvou až třech letech chceme v rekonstruovaném objektu ubytovny Sandra poskytnout důstojné bydlení minimálně 170ti rodinám a pro podobný počet rodin zajistit ve spolupráci s Magistrátem bydlení ve vedlejší budově bývalého Hotelu Opatov.

Já vím, nebude to lehké, ale nová rada bude mnohem mladší než bylo zvykem, plná nadšených lidí, kteří mají chuť na změnách k lepšímu pracovat.

Tak nám prosím držte palce 🙂 🍀🤞