Milí sousedé,
dnes píšu hlavně vám, kteří bydlíte kolem Opatova!

Mám pro vás skvělou zprávu! 👍😍 Po dlouhých několikaměsíčních jednáních s historickými vlastníky a restituenty, kteří vlastní pozemky pod „provizorním“ parkovištěm P+R na Opatově se s nimi dnes podařilo podepsat nájemní smlouvu a parkoviště tak bude v dohledné době znovu otevřeno!!!

Podstata problému byla v tom, že v restitucích vlastníci dostali zpět pozemky pod parkovištěm, ale město mělo dlouhá léta pocit, že jim za ně nemusí platit žádný nájem. Tak běžely soudy, parkoviště se provozovalo z pohledu restituentů na jejich pozemcích neoprávněně no a najednou před rokem soudy doběhly a parkoviště se muselo zavřít. Od chvíle, kdy jsme na radnici, bylo jednou z našich priorit narovnat vztahy s těmito rodinami restituentů. Už se nám podařilo uzavřít nájemní smlouvy na cca 70 hektarů veřejné zeleně o kterou se už nemusíme soudit a kterou můžeme od letošního července pro naše občany konečně sekat a uklízet. O tom už jsem vám párkrát psal.

Dalším milníkem jednání byl dnešní podpis smlouvy na parkoviště P+R na Opatově. Za což jde hlavní dík magistrátním radním Adam Scheinherr a Honza Chabr. Bez jejich nasazení a energie by se to nikdy nepovedlo takto rychle.

Teď je to na Technická správa komunikací Hl. m Prahy, aby co nejrychleji parkoviště uvedlo znovu do provozu schopného stavu. Dle mých informací by mohlo začít sloužit veřejnosti zase od října nebo listopadu tohoto roku.

Což bude obrovská úleva pro všechny sousedy z Jižňáku kolem Opatova, kterým dnes středočeši denně stojí před okny, protože nemají jinou možnost parkování u metra.

Tak doufám, že jsem vám maličko při pátku zlepšil náladu a přeji krásný víkend všem! 😍