Po dokončení rekonstrukce vznikne v budově bývalé ubytovny 174 ubytovacích jednotek, ale i administrativní prostory či společenský sál. Primárním cílem projektu zůstává všaj zlepšení dostupnosti bydlení na Jižním Městě

Nové ubytovací kapacity budou sloužit především mladým rodinám, seniorům nebo pracovníkům v oblastech důležitých pro chod městské části – učitelům, lékařům, hasičům, strážníkům městské policie či zdravotním sestrám. Součástí projektu je dále zlepšení občanské vybavenosti a rozšíření počtu parkovacích míst.

Na posledním říjnovém zasedání schválili pražští zastupitelé žádost MČ Praha 11 o poskytnutí investiční dotace ve výši 30 milionů a dalších 100 milionů v podobě půjčky na financování rozsáhlé rekonstrukce. Ta by měla být dokončena do necelých dvou let, nově zde vzniknou ubytovací kapacity až pro 174 rodin.

Už v létě roku 2021 by mělo Jižní Město nabídnout nové ubytovací kapacity až pro 400 obyvatel. Právě na tento termín je totiž plánováno dokončení rekonstrukce objektu Nad Opatovem 2140, dříve obávané ubytovny Sandra. Stavební práce se naplno rozběhly letos v červnu, další dobrou zprávu pak přinesl minulý měsíc, kdy Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo žádost jedenácté městské části o investiční dotaci na projekt ve výši 30 milionů Kč a dalších 100 milionů Kč ve formě návratné finanční výpomoci (půjčky).