Rád bych vás informoval o této možnosti. Berte ale prosím v potaz, že ochranné prostředky mají sloužit především pro nejohroženější občany, tedy pro seniory a nemocné. Ochranné prostředky budou vydávány až do vyčerpání zásob – pokud se na Vás tedy hned nedostane, prosíme o pochopení.

Roušek i dezinfekce máme bohužel stále málo, průběžně se nicméně snažíme zajišťovat nové zásoby.

Od úterý 31. 3. startuje výdej dezinfekce a roušek pro občany MČ Praha 11 hned na několika výdejních místech.

Kdy a kam si pro ně můžete přijít? 👇

Informační centrum Filipovka, Filipova 2013/3, Praha 11.
Výdej v pracovní dny 11.00-14.00 hod.

Výdejní sklad Jihoměstské majetkové, a.s., objekt vedle ZŠ K Milíčovu, naproti ulici Křtinská.
Výdej v pracovní dny 14.00-17.00 hod.

❗️Na dezinfekci si s sebou přineste vlastní vhodnou nádobu.

Nejčastější vaše otázky 🤔

Dostanu roušku a dezinfekci i v případě, že nemám na území MČ Praha 11 trvalý pobyt, ale bydlím zde např. v nájmu?

Bohužel ne. Roušek i dezinfekce máme omezené množství a přestože se průběžně snažíme zajišťovat nové zásoby, stále jich není dost. V současné době proto budou ochranné prostředky vydávány pouze občanům Prahy 11, kteří tuto skutečnost mohou prokázat předložením průkazu totožnosti.

Je možné získat na výdejních místech roušky pro děti?

Ano, k dispozici zde budou i roušky v dětské velikosti. Pokud je pro své děti sháníte, nemusíte je s sebou brát na výdejní místo – stačí, když jejich jména u výdeje nahlásíte a my Vám roušky poskytneme.

Kolik roušek a dezinfekce si může vyzvednout celá rodina?

Jak je uvedeno v pravidlech výše, každý občan MČ Praha 11 starší 18 let má nárok na 1 roušku a 0,5 litru dezinfekce. Zásoby však nejsou nevyčerpatelné, proto Vás prosíme, abyste zvážili, zda například domácnost, kde žijí dva rodiče a dvě děti starší 18 let, opravdu potřebuje 2 litry dezinfekce (0,5 litru X 4). Dezinfekce, kterou se tímto způsobem rozhodnete schovat do zásoby, může potom zásadně chybět někomu jinému.

Můžu ochranné prostředky vyzvednout pro někoho jiného?

Ano, pokud předložíte jeho občanský průkaz. Jméno osoby, pro kterou tyto prostředky vyzvednete, bude stejně jako u ostatních výdejů zaznamenáno a nebude pro ni tedy možné vyzvednout si prostředky znovu, ani osobně.

Další informace a aktuality najdete na oficiálním webu MČ Praha 11.