Usilovně plníme naše předvolební sliby hnutí ANO 2011 na Jižním Městě, s kterými jsme v roce 2018 vstupovali do volebního klání! Další z nich je úspěšně splněn. 👍

Jasná definice pojmů „vrak“ a „odstavené silniční vozidlo“, to je to, oč tu běží.👇👇👇

Díky změně zřizovací listiny a novele zákona o pozemních komunikacích, která je dílem zejména našich poslanců Monika Červíčková a Patrik Nacher a nabyla koncem dubna účinnosti, by měl být odtah opuštěných autovraků z pražských ulic výrazně jednodušší.

Jedná se o to, že Poslanecká sněmovna již letos v lednu schválila novelu zákona o pozemních komunikacích, díky které bude nově možné odtahovat odstavená vozidla s déle než 6 měsíců propadlou technickou kontrolou.

S návrhem na změnu zřizovací listiny Správy služeb hl. m. Prahy tento týden souhlasili radní hl. m. Prahy, a tak jsme opět o krůček blíže k odstranění autovraků z Jižňáku. Hovoříme o více než 220 vracích, které v současné zbytečně zabírají parkovací místa, hyzdí ulice a kazí naše okolí.

A jak by hlášení autovraků mohlo fungovat? Jedna z možností je jednoduše vrak nahlásit na www.zmente.to a požadavek bude předán k řešení! Tak snadné to nyní je.