Milí sousedé,
mám radost, že poslední bytové okénko🏠v letošním roce můžu zahájit dobrou zprávou. Projekt Dostupného družstevního bydlení, který připravila radní Hana Kordová Marvanová a který Rada hlavního města Prahy málem nadobro smetla ze stolu, se konečně dočkal schválení👍.

Rok 2020 přinesl na cestě k dostupnějšímu bydlení spoustu překážek. Ceny bytů i pronájmů dál stoupaly a stavební výroba se propadala. Praha přesto učinila několik kroků, které do budoucna pomohou zajistit dostupné bydlení mnoha mladým rodinám či osobám vykonávajícím profese nezbytné pro chod města. Podařilo se opravit stovky městských bytů a díky zřízení městského developera by v budoucnu mohly rychle přibývat další.

Dostupné bydlení v Praze nemusí být nesplnitelným snem. Chceme-li se ale k němu dopracovat v horizontu několika let, bude tyto snahy třeba ještě zintenzivnit. Úkoly, kterých by se město mělo zhostit, jsem shrnul ve svém nedávném článku, který je pro letošní poslední okénko svým způsobem symbolický — jedná se totiž o poslední díl ucelené série.

Co pro vás znamená dostupné bydlení a komu by mělo být určené❓
Napište mi váš názor do komentáře, dolů pod příspěvek 👇👇👇.

Zde najdete článek, který zmiňuji v příspěvku:
👉https://nasregion.cz/…/dostupne-bydleni-v-praze-od…/