Milí sousedé,
vítám vás u svého prvního bytového 🏠 okénka pro rok 2021. A protože dobrých zpráv nikdy není dost, těší mě, že ho můžu zahájit hned dvěmi pozitivními novinkami.
Počínaje 1. lednem začal Státní fond podpory investic poskytovat úvěry na výstavbu bytů až do výše 90 % nákladů na jejich vybudování. Ministerstvo pro místní rozvoj, které je zároveň autorem návrhu, očekává, že tato změna významně podpoří zájem o výstavbu nájemního bydlení😊.
Nájemních bytů se týká také druhá novinka. Na prosincovém zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy jsme odsouhlasili další investici do opravy obecních bytů. Z Fondu rozvoje dostupného bydlení jsme na rekonstrukci 31 bytových jednotek uvolnili celkem 16 milionů korun. Velký dík za dlouhodobou iniciativu v této oblasti patří radnímu pro oblast bydlení a transparentnosti

Adam Zábranský – pražský radní

👍.

Na závěr mi dovolte, abych vám do roku 2021 popřál vše dobré, především pevné zdraví. I nadále se budu těšit za vaše podněty, připomínky a komentáře, které nezůstanou bez odezvy. O všem, co vás v souvislosti se špatně dostupným bydlením trápí, se totiž brzy chystám jednat s odborníky, se kterými se také budu snažit dobrat řešení. Ale o tom více zase někdy příště.
Který problém spojený s bydlením v Praze si podle vás zaslouží nejvíce pozornosti ❓ Napište mi své názory do komentáře pod příspěvek 👇👇👇.
Články a informace, na které ve svém příspěvku reaguji najdete zde: