Milí sousedé,
rád bych vás všechny informoval o možnostech očkování proti nemoci covid-19🧑‍⚕ a zároveň poprosil o sdílení této zprávy, případně vytištění informačních letáků, které přikládám, a jejich umístění v budovách, obytných domech i provozovnách. Apeluji a prosím především SVJ a firmy, aby vyvěšením těchto letáků pomohli informovat starší občany, kteří netráví příliš času na sociálních sítích (internetu) a informace se k nim tak nemusí dostat.
ℹ MČ Praha 11 je připravena poskytnout svým nejstarším spoluobčanům maximální podporu a pomoc při registraci a očkování, zejména pro nejstarší skupinu seniorů ve věku nad 80 let.
Očkování je dobrovolné a plně hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Rezervace termínů probíhá na portále státního Centrálního rezervačního systému, popřípadě na telefonní lince 1221. Informace k vakcinaci a registraci lze získat také na infolince 800 160 166, která funguje od pondělí do neděle v čase 8.00 – 16.00.
Na bezplatném čísle 800 200 007 se lze dále spojit s Linkou seniorů organizace Elpida o.p.s., která pomáhá seniorům s registrací na očkování a která může také poskytnout dodatečné informace.
MČ Praha 11 také nyní jedná o přímé spolupráci s poliklinikami, praktickými lékaři i lékárnami a v neposlední řadě i s Thomayerovou nemocnici v Krči.