Milí sousedé,
mám pro vás při pátku skvělou zprávu 😍, dopravní služba Senior taxi na Praze 11 bude dostupná již od pondělí 15. března 2021. Vím, že vás určitě zajímá, pro koho je služba určena, kolik bude stát a jak si ji můžete objednat. Pokusím se shrnout tedy to nejdůležitější zde:
👉Pro koho je služba určena?
Jedná se o službu, která není určená pouze seniorům (zatím jen ve věkové kategorii 75 a více), ale i lidem se sníženou schopností orientace a pohybu. Každá z těchto osob může mít s sebou v případě potřeby doprovod, který nic neplatí.
📌Služba může sloužit k rychlejší dopravě k lékaři, dopravě na poštu, vyzvednutí léků a dalších zdravotnických potřeb v lékárnách či vyřízení záležitostí na úřadech.
👉Detaily k využití služby
Pro využití služby bude zapotřebí se dopředu objednat přes dispečink, který bude dostupný na telefonním čísle: 595 391 135 od pondělí do pátku, a to v době od 6:00 do 18:30 hodin.
👉V jaké dny bude služba fungovat?
Samotná přepravní služba bude k dispozici od pondělí do pátku v době od 7:00 do 15:00 hod. Jedna jízda bude stát 20 Kč.
‼️Pozor, před využitím služby je potřeba registrace
Pro využívání služby je zapotřebí se registrovat na Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, kde budou vydávány průkazy po ověření totožnosti žadatele z občanského průkazu a dalších dokladů.
Průkaz bude seniorům a lidem se ZTP a ZTP/P vydávat Oddělení sociální péče a pomoci (tel.: 267 902 103; 267 902 101) Úřadu městské části Praha 11, na adrese Roztylská 1, Praha 11.
📌Pokud se nebudete moci pro vyzvednutí dostavit z důvodu obtížné mobility, zavolejte a domluvte se s pracovníky oddělení na alternativním postupu. Pro získání průkazu budete potřebovat občanský průkaz (pro ověření věku a trvalého bydliště), popř. kartu ZTP nebo ZTP/P.