Milí sousedé,
dětem začaly prázdniny a my dospělí si vybíráme dny volna, abychom si s nimi užili letní radovánky. Pracovní tempo se chystám zpomalit i já. To mimo jiné znamená, že se v následujících dvou měsících budeme nad otázkami spojenými s bytovou🏠problematikou setkávat vždy jednou za čtrnáct dní.

A začneme hned zprávou, která je z velké části pozitivní👍.
👉V žebříčku porovnávajícím kvalitu bydlení ve světových metropolích, který sestavila poradenská společnost Mercer, se Praha ocitla na poměrně hezkém 69. místě. Žije se v ní lépe než v metropolích ostatních zemí Visegrádské čtyřky a co do přívětivosti pro obyvatele šlape v celoevropském srovnání na paty severoirskému Belfastu, německému Lipsku nebo skotskému Aberdeenu.
👉Podobný žebříček připravuje společnost Mercer každoročně také v oblasti nákladů na život. Co do finančních výdajů spojených s životem se Praha nyní ocitá na 90. místě, poměr spokojenosti vůči cenám je tedy příznivý.

👉A jaké jsou její největší nedostatky?
Podle účastníků nedávného kulatého stolu na téma Co chybí Praze, aby se stala městem s nejlepší kvalitou života, je to například vedle vylidňování centra také špatná dostupnost bydlení. Věřím, že pokud se tohle dlouhodobě bolavé místo našeho krásného hlavního města podaří vyléčit, může v prvním z žebříčků výrazně poskočit vzhůru. Potenciál k tomu rozhodně má.

Která z metropolí při cestování zaujala vás, a přáli byste si v ní třeba přechodně žít❓
Napište mi zase prosím do komentářů dolu pod příspěvek 👇👇👇.

Článek, na který reaguji, najdete zde:
👉https://prazska.drbna.cz/…/6173-praha-je-v-kvalite…