Milí sousedé,
dnes opět na vážnější notu. Pokud jste se už vydali na letní cesty po krásách České republiky, jistě jste zaznamenali, že se cestovní ruch navzdory úspěšně postupujícímu očkování potýká i letos s velikým útlumem. Řada provozovatelů se proto rozhodla skončit a své nemovitosti odprodat. Toto řešení ale nemusíme vnímat tak černě, jak by se na první pohled mohlo zdát…

👉 Velkou část odprodaných objektů, na jejichž správu by možná jejich majitelé neměli pro nízkou návštěvnost dostatek financí, totiž čeká přestavba na obytné domy.
👉 Pro hoteliéry a provozovatele penzionů bylo rozhodnutí o prodeji jistě velmi nesnadné. Museli se smířit s koncem podnikání, které bylo pro mnohé z nich srdcovou záležitostí. Ani pro ně však nemusí mít tento krok pouze negativní důsledky. Výnos z prodeje jim zajistí prostředky ke splacení úvěrů a pomůže rozjet nové podnikání. A já jim v něm upřímně přeju šťastný start.
👉 Z celospolečenského pohledu masovější proměnu ubytovacích zařízení v nové bydlení vnímám jako projev zdravé odvahy, rozumného uvažování a flexibility, která dává naději, že se dokážeme poprat s lecjakou krizí – s tou, kterou přinesla pandemie, i tou bytovou.

A co myslíte vy
Těším se na vaše komentáře pod příspěvkem👇👇👇a přeju krásné léto.

Článek, na který reaguji, najdete zde:
👉https://www.fintag.cz/2021/06/25/investori-meni-hotely-ve-mestech-na-byty-maji-fantasticke-zisky/