Ve stejné době, kdy schválila vybudování 5x předraženějších přístřešků zastávek, zbytečně vyhazuje miliony korun za nový vzhled pro dopravní vozy, chystá se stavět Metro D za 2x vyšší ceny, než je běžné ve světě, a rozhazuje mnoho dalších milionů za podobně nesmyslné nápady. Již jsem vás o tom v minulosti informoval vícekrát, zdražení, které schválila stávající pražská koalice v čele s Zdeněk Hřib – primátor Prahy , platí nyní od 1. srpna 2021.

Proč to neváhám nazvat PODFUKEM na obyvatele Prahy? Jednoduše proto, že nevidím logiku v tom, aby Praha zdražovala svým lidem náklady na život (kromě jízdného např. zvýšení daně z nemovitosti, zdražení nájmů v městských bytech, zdražení svozu odpadu nebo navýšení cen vodného) a vzápětí takto získané finance do městské pokladny vyhazovala z okna, když investuje obrovské peníze do nepromyšlených a zbytečných projektů.

Znovu zde připomínám Portál Pražana, webovou stránku, která stála město už nejméně 24 milionů korun a do které Piráti chtějí v blízké budoucnosti investovat další miliony, přestože stránku prakticky skoro nikdo nepoužívá. Jsou to tak viditelně vyhozené peníze, že bylo kvůli projektu podáno i trestní oznámení. Obávám se, že Portál Pražana není jediná černá díra městského rozpočtu.

Podfuk je to ale mimo jiné i proto, že právě Piráti slibovali MHD zdarma. Dnes je dle dostupných údajů výnos z jízdného jen 11 % nákladů na MHD. Nebylo by tedy lepší dát jízdné úplně zdarma? Stejně Praha s Dopravním podnikem neumí hospodařit, když si vyberou jen na 11 % provozu. To už opravdu nemusí vybírat nic, nemyslíte?

Moje otázka zní – skutečně je Praha troufalá natolik, aby ždímala své obyvatelstvo a nutila obyčejné lidi platit za tyto nesmysly? Jen z rozmaru několika lidí na magistrátu? A jelikož to vypadá, že ano, ptám se taky, necháme si to líbit?

Je snad už jen takový vtip na závěr, že budeme nejspíše první město, ve kterém bude elektronická – SMS jízdenka dražší než ta papírová.😫 To je zřejmě ta “ekologie”, o které Piráti stále tolik mluví. Piráti tak tedy budou dál motivovat lidi, aby si kupovali papírové lístky, kvůli kterým musí někde padnout strom, které musí někdo někde vytisknout a nákladním autem dovést do trafiky nebo automatů. Ale překvapí ještě jejich logika někoho?

Jak asi víte, nejedná se zdaleka o první podfuk na Pražany ze strany současného magistrátu. Můžeme ho přidat k řadě dalších. Kromě zmíněného zdražování Piráti také chystají vyhazov 10 % městských úředníků, aby si mohli dovolit investovat 30 milionů Kč ročně do svých expertů. Pokud vás o tom zajímá více, dávám odkaz na info pod tímto příspěvkem.

Pro ty, kdo to neví, ceny budou upraveny následujícím způsobem…
👉 30min zdraženo z 12,- Kč na 15,- Kč
👉 90min zdraženo z 16,- Kč na 20,- Kč
👉 celodenní zdražená z 55,- Kč na 60,- Kč.

Zdražení se samozřejmě dotkne i plnohodnotných jízdenek pro dospělé.
👉 30min zdraženo z 24,- Kč na 30,- Kč
👉 90min zdraženo z 32,- Kč na 40,- Kč
👉 celodenní zdražená ze 110,- Kč na 120,- Kč.

Budu rád, pokud mi sdělíte váš názor na celou věc do komentářů.👇Neváhejte prosím tento příspěvek sdílet, aby si co nejvíce lidí uvědomilo, co se v našem městě děje. A bohužel nejspíš i dít bude, dokud s tím něco neprovedeme… Děkuji všem!