Dnešní jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy skončilo už v 19 hodin, protože si pražská koalice nedokázala odhlasovat pokračování jednání i po téhle hodině. Celá řada závažných a pro rozvoj Prahy klíčových bodů tak zůstala neprojednaná. Bohužel jde o další ze selhání Zdeněk Hřib – primátor Prahy, který se dnešního jednání vůbec nezúčastnil. Proč? Společně se svým náměstkem Hlubučkem je právě na zahraniční pracovní cestě v Glasgow, což je pro něj zjevně důležitější než problémy Pražanů.
Celé dnešní jednání se jinak neslo v mimořádně nepřátelském a nedemokratickém duchu. Projevilo se to i tím, že pražská koalice nepodpořila zařazení žádného z bodů navrhovaných opozicí. Jednalo se například o bod, který se týkal pražského mobiliáře (zastávky MHD), kde došlo ke zdražení z cca 330 tis. Kč na 750 tis. Kč za jednu zastávku, kde je celkově řeč o cca 1 miliardě Kč! Dalším bodem byl například svoz odpadů, kde je řeč o několika miliardách!
Pokud se pražská koalice rozhodla válcovat opozici tím, že nepřipustí diskusi k naprosto zásadním otázkám, které tolik leží Pražanům na srdci a všech se dotýkají, tak je naprosto nemyslitelné, že by jim opozice pomohla schválit procedurální návrh o pokračování jednání i po 19. hodině. Právě ten si totiž pražská koalice kvůli svým politickým pletichám nedokázala schválit, a dnešní jednání pod vedením náměstka primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr z PRAHA SOBĚ odpovídalo spíše pražské dopravě – zmar, chaos a nepřipravenost! Máme to snad brát jako nový standard, ve kterém budou probíhat i budoucí jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy? Milá pražská koalice, styďte se!