Proč❓
Protože se to dá řešit i jinak. Tak jako to dokázala jiná města, třeba Brno, nebo Žďár nad Sázavou. Taky proto, že zdražovat něco, co nefunguje, je nehoráznost ‼️
Navíc! Současné vedení Prahy už v tomto období stihlo Pražanům zdražit, co mohlo. Několikrát zdražilo vodné a stočné o asi 15% i přes to, že vláda hnutí ANO snížila DPH a mnoho jiných měst vodné a stočné zlevnilo, dále jízdenky na MHD, nájemné v obecních bytech, P+R parkoviště či daň z nemovitosti.
Zdražení vývozu komunálního odpadu neúměrně zatíží obyvatele pražských sídlišť a dopadne zvláště na mladé rodiny, seniory a sociálně slabé skupiny obyvatel. A zdražení na sídlištích má být o 90 % Průměrná rodina si má připlatit asi 1600 Kč za rok!
Primátor Zdeněk Hřib – primátor Prahy na Zastupitelstvu dnes vystoupil a řekl, že svoz odpadů funguje perfektně a že nepořádek všude je způsobený občany, kteří se neumějí trefit do popelnice.
Náměstek Petr Hlubuček (STAN) dokonce řekl, že členové hnutí ANO dostali údajně za úkol chodit po Praze, vytahovat odpad z popelnic a fotit to.
Hřib tomu nasadil korunu, když řekl, že problémy s vývozy vyřeší chytrými SMART senzory na popelnice. Zní to jako apríl, ale to je realita vedení Prahy Piráty.
Piráti navrhli jinou sazbu za svoz odpadu s tím, že jejich návrh nebude vývoz zdražovat. To není pravda, nižší sazba jen znamená zdražení pro lidi na sídlišti asi o 800 Kč za rok. Tedy opět další zdražení, jen nižší než navrhuje náměstek Petr Hlubuček (STAN). My odmítáme jakékoli zdražení!
Chceme, aby Pražané za své peníze dostávali adekvátní služby. A rozhodně nechceme, aby do svých peněženek museli sáhnout více, než je nezbytně nutno. Vedení Prahy by mělo Pražany ke třídění pozitivně motivovat, ne jen brát a nic nedávat.