Videopříspěvek zhlédněte zde

Milí přátelé, fanoušci a sledující! Na počest mých 36. narozenin jsem uspořádal stejně jako vloni charitativní sbírku na podporu neziskové organizace ŽIVOT 90, která pomáhá seniorům. Tentokrát však vybrané finanční příspěvky poputují na konkrétní věc, a to na realizaci nové inscenace v Divadle U Valšů provozovaném právě neziskovou organizací ŽIVOT 90.

Pražské Divadlo U Valšů bylo založeno již v roce 2004, a to přímo pro seniory, a je tak přizpůsobeno právě jejich potřebám. Vedle toho, že je prostor divadla plně bezbariérový, začínají představení už v 16:00 hodin, aby diváci nemuseli cestovat domů za tmy, což je pro staršího člověka přeci jen komplikovanější. Ve srovnání s ostatními pražskými divadly, kde jsou vstupenky čím dál tím dražší a málokdo v seniorském věku si je může dovolit, pak Divadlo U Valšů drží i velmi přijatelné ceny na dostupné a přijatelné úrovni.

Obdobně je seniorům přizpůsobený i program, který sestává z divadelních představení s oblíbenými herci, talk show a komponovaných večerů, nechybí zde však ani taneční odpoledne nebo filmové projekce. Kulturní zážitek si pak diváci mohou dovychutnat v přilehlé kavárně, popovídat si s přáteli nebo se tu třeba i seznámit s někým novým.

Jde zkrátka a dobře o divadlo pro seniory, kteří zde nejsou jen „zbytkovým publikem“ schovaným za slevové akce nebo dopolední představení, ale těmi nejvítanějšími hosty. Jedná se o místo, kde se osamělost, co s vyšším věkem někdy přichází, léčí smíchem a navazováním nových přátelství.

Společně jsme vybrali neuvěřitelných: 106 850 Kč!!! To je 2x více než se mi podařilo vybrat ve sbírce pořádané před rokem, tj. k mým 35. narozeninám. Všem strašně moc společně s panem Lormanem děkujeme! A nyní si již pusťte video, kde o sbírce a Divadle U Valšů hovoříme! Všem, kteří se sbírky aktivně zúčastnili, moc a moc děkuji, udělali jste mi nesmírnou radost, neboť jsme společně pomohli další skvělé věci! Moc děkuji, že mě podporujete a stojíte za mnou – velice si toho vážím!

 

Váš Ondra z Jižňáku. ❤