Piráti spolu s TOP09STAN odvolali zastupitele opozičního Hnutí pro Prahu 11 Martina Farmačku.
V demokratické společnosti by opozice měla mít přístup do poradcích orgánu radnice. Martin Farmačka dělal roky pro demokracii a rovný politický souboj na Jižním Městě mnoho.
Třeba točí jednoduchá, krátká videa, která jasně vystihují názory, ale i chyby představitelů radnice. Důkladně také dokumentuje a komentuje každé zasedání Zastupitelstva.
Proto si myslím, že důvod k jeho odvolání byl úplně jiný než radnice uvádí. Důvodem je podle mě zkomplikovat mu život a přístup k informacím půl roku před volbami, aby nemohl občany informovat tak kvalitně jako doposud.
Protože jsem si sám zažil politicky motivované odvolání Piráty a TOP09STAN za to, že jsem začal veřejnost informovat o jejich levarnách, s Martinem maximálně soucítím.
✅ A tak mu veřejně nabízím, že mu rád vykompenzuji příjem, který měl z orgánů, kde byl odvolalý, aby se mohl naplno věnovat práci pro občany Prahy 11, aby měl čas a prostor informovat o dění na Jižním Městě! Aby měl dostatek prostředků na realizaci jeho videí a politické práce!
A to navzdory tomu, že s HPP11 a konkrétně Martinem Farmačkou často nesouhlasím. Natočil i řadu videí PROTI mě. Částo mě štval. Jde někdy na hranu. Ale i přesto plně respektuji demokracii a právo na názor. Za názory prostě není možné jen tak někoho odvolat. To kam naši společnost v tomto vrací Piratská ideologie je prostě špatně.
‼️ Demokracie a opozice musí mít na Praze 11 svůj prostor a to i Pirátům a TOP09STAN navzdory ‼️
P.S.: Pro připomenutí vám dávám do komentářů důvody mého loňského odvolání, bylo to velmi podobné. Prostě, když Piráty a TOP09STAN někdo začne tvrdě kritizovat, zlikvidují ho.
P.P.S: prosím sdílejte! Ať o pirátských křivárnách na Praze 11 ví každý! Díky!