Od chvíle, kdy jsme otevřeli téma předraženého stěhování TSK do nových prostor, vyplouvají na povrch nové a nové velmi zajímavé skutečnosti. Kupříkladu se zjistilo, že Městská část Praha 7 pod vedením Jana Čižínského, stranického kolegy Adama Scheinherra, který TSK tak nevýhodně přestěhoval, neobvykle vyšla vstříc developerovi už při výstavbě Centra Stromovka a zajistila na své náklady veškeré stavební úpravy chodníků a komunikací, dopravní značení a zeleň v celkové hodnotě 5 milionů korun.

Skutečně netradiční postup. V praxi to totiž funguje opačně. Developer ve chvíli, kdy chce na území města nebo městské části něco postavit, zaváže se naopak on, že pro místní obyvatele něco vybuduje navíc či přispěje na infrastrukturu v dané lokalitě, aby tím jaksi odčinil nekomfort, kterému vystaví místní obyvatele v průběhu stavby či prostě jen udělal vstřícní krok směrem k místu, jehož charakter bude svou výstavbou měnit.

Čím dál tím víc mi tak stěhování TSK do nového nepřijde jako pouhý přesun do větších prostor a zlepšení prostředí pro úředníky TSK, ale spíš jako velmi dlouho připravovaná partie, na jejímž konci některý z hráčů zřejmě odchází s tučnou odměnou.