Ve čtvrtek 15.12. se uskutečnilo poslední zasedání zastupitelstva na Praze 11. Povedlo se doplnit radu města, kde byl zvolen Jan Frey – nezařazený/dříve Hnutí pro Prahu 11 a Stanislav Urbánek, ten se stal uvolněným radním. Jan Frey bude zastávat funkci projektů a investic. Díky jeho práci bude Praha 11 schopna lépe a rychleji čerpat dotace na důležité projekty. Mezi ty patří například opravy či dostavby škol a školek, kterých je na Jižním Městě nedostatek, nebo jsou v nevyhovujícím stavu.

Intenzivní spoluprací politiků z hnutí ANO se povedlo zařídit dotaci na novou varnu ZŠ Pošepného, ve výši 28 milionů korun. Varna je v nevyhovujícím stavu, bude tak moci být opravena hned na začátku příštího roku.

Při schvalování bodů poměrně hladce prošel rozpočet, který přinese přes všechny překážky více peněz především do školství. Dále zastupitelstvo Prahy 11 schválilo klíčové dotace pro chod Jihoměstské sociální, a.s. To umožní zlepšení služeb pro sociálně slabší a starší spoluobčany. Dotace byly schváleny i k rozšíření kulturní nabídky na Jižním Městě.

Konečně lze s úlevou konstatovat, že vleklá politická krize na Praze 11 konečně skončila. Schválily se materiály, které jsou tolik potřebné pro chod městské části, sportovních oddílů či školství. Věříme, že v následujících dvou letech stihneme dodělat vše, co jsme vytyčili ve volebním programu.