Areál ledových sportů na Praze 11 je pro mě dlouhý a zajímavý příběh. Když se projekt na Jižnáku objevil poprvé, byl jsem k němu dost skeptický. Zákon o právu stavby byl tehdy úplně nový a neexistovaly realizované projekty na základě této právní formy. Takže jsem tento projekt zprvu jako mladý politik a aktivista kritizoval. Když jsme se v roce 2014 dostali na radnici a seznámili se se záměrem do hloubky, zjistili jsme, že to má hlavu a patu. Zjistili jsme také, že samotná škola na jejímž pozemku bude areál stát, za projektem stojí a moc ho chce. A také jsme zjistili kolik lidí z Jižnáku tu chce mít dostupné bruslení. A tak začal příběh realizace projektu. Schválení práva stavby na zastupitelstvu a peripetie s územním a stavebním řízením, které investorovi poměrně dlouho napadali někteří místní aktivisté.

Oprávněná kritika tohoto projektu je asi jen to, že se očekává mírné navýšení dopravy v ulici Ke Kateřinkám. Ale podle mě to stojí za to, že investor na své náklady už v minulých letech škole kompletně zrenovoval venkovní hřiště. Za to, že děcka z jihoměstských škol budou mít kde bruslit. Že my občané Prahy 11 nebudeme muset jezdit bruslit například do Říčan (kam jezdíme se ženou a klukem my). A ohledně té dopravy investor počítá s položením tichého asfaltu. S navýšením autobusových linek, s výsadbou zeleně a stromů a dalšími opatřeními. Myslím, že se nám společně podařilo najít cestu, která minimalizuje dopady na místní sousedy. 👍

Těším se až bude hala konečně hotová. Jsem nesmírně rád, že jsme mohli slavnostně odstartovat zahájení stavby a přeji investorům ať se stavba podaří rychle a bez dalších vícenákladů.

A co vy už se těšíte, až si zabruslíte na Jižňáku? 🥌