Letos naše městská část zahájila velkou přístavbu u ZŠ Starochodovská. Shodou okolností v místě, kde se mělo začít stavět, stála dětská kolovna, kterou pro své děti vyrobili rodiče. V původním plánu bylo zrušení této kolovny, ale to se samozřejmě nelíbilo ani rodičům, ani dětem, které na kolech do školy jezdily.

Obrátil se proto na mě pan Vratislav Filler, předseda organizace Auto*Mat, s dotazem, zda bych nemohl nějak pomoci. Ti z vás, kdo mě už delší dobu sledujete, jistě víte, že nejsem úplně typický bojovník za cyklisty v Praze. Sám na kole po Praze příliš nejezdím, ale rád si na něm vyjedu do přírody. A celkově jsem pro to, abychom pomáhali v Praze tvořit kvalitní podmínky pro všechny druhy dopravy. Navíc se mi líbí představa, že děti jezdí do školy na kole a mají tak alespoň nějaký pohyb.

Původní plán jsme proto samozřejmě zrevidovali a upravili tak, aby kolovna mohla zůstat. Ta se tak jen posune, aby přístavba mohla v pořádku proběhnout, a nic jiného se s ní dít nebude.

Pan Tůma, tatínek, který kolovnu pro školu vyráběl, mi později napsal mimo jiné: „Dva první měsíce školního roku jsem byl neustále ve stresu, protože moje pokusy o zachování funkce pro kola do budoucna se nějak vzdalovaly… Nakonec jsem začal objekt nabízet jinde, protože jsem si myslel, že v NAŠÍ škole se s koly a koloběžkami již nepočítá… Moc děkuji za Váš návrh.“

Proč vám to sem dnes píšu… Rád bych, abyste věděli, že jakmile budete mít jakýkoli problém, můžete se mi kdykoli ozvat. Reaguji na vaše podněty a řeším vše, co je v mých silách. V případě, že něco nespadá do mých pravomocí, mohu vás pomoci alespoň spojit s odpovědným člověkem.

Zároveň děkuji všem za dosavadní podporu v mé práci!