Milí sousedé, 
možná jste zaznamenali znovuotevření kauzy týkající se privatizace bytů 🏠na Praze 1. Desítky politiků a úředníků z městské části čelí opětovně trestnímu stíhání z důvodu údajného odprodeje obecních bytů za příliš nízké ceny, čímž měli způsobit škodu ve výši více než třiceti milionů korun.

O jejich případné vině nebo nevině rozhodne nezávislý soud. Nejedná se nicméně zdaleka o ojedinělý případ, kterým se policie a soudy musí zabývat. Porevoluční privatizace totiž probíhaly mnohdy překotně – za nepřehledných, nejednotných a nejasně daných podmínek. S důsledky se potýkáme dodnes. Nejen co se týká složitých právních kauz, ale především v podobě chudého obecního bytového fondu, což jen prohlubuje současnou bytovou krizi👎.

Právě o „divokých devadesátkách“ jsem se obšírněji rozepsal v druhém dílu svého seriálu k pražské bytové politice 👉 https://www.ondrejprokop.cz/2020/09/17/vyvoj-bytoveho-fondu-hl-m-prahy-aneb-divoke-devadesatky/

Na své si v článku jistě přijdou také milovníci pražské historie. V textu se totiž zabývám rozvojem metropole od okamžiku, kdy se stala hlavním městem nově vzniklého státu.

Jak se na rozsáhlou privatizaci bytů díváte vy
Jaké podle vás měla světlé stránky, a jaká negativa
Těším se na vaše názory v komentářích 👇👇👇.

Článek, na který reaguji najdete zde:
👉https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/655671/policie-znovu-obvinila-desitky-politiku-a-uredniku-prahy-1-meli-prodavat-mestske-byty-pod-cenou.html