Milí sousedé,
přestože se pražský trh s byty🏠 potýká s obrovskými potížemi, nechci být jen poslem špatných zpráv. Dnes proto opět zmíním pár novinek, které jsou důvodem k optimismu.

I přes těžkosti, které rok 2020 přinesl, vzrostl zájem realizovat bytovou výstavbu. Podle nejnovější analýzy společnosti Central Group je nyní v přípravě 762 projektů, které metropoli přinesou přes 120 000 bytů, přičemž tisíce z nich by mohly být uvedeny do prodeje už letos.👍

Způsobí příliv nových bytů na trh pokles nebo alespoň zpomalení růstu jejich cen? Na tuto otázku bohužel nelze jednoznačně odpovědět. Realitní trh je velmi komplikovaný a ovlivňuje ho mnoho zdánlivě nesouvisejících faktorů. Jednoduchý zákon nabídky a poptávky zde proto neplatí.

Významné snížení pořizovacích cen, a to až o třetinu, nicméně přinese bytová výstavba na městských pozemcích, jejíž pilotní projekt se na prosincovém zasedání Zastupitelstva hl. města Prahy konečně podařilo schválit. Část bytů navíc připadne městu, které je bude moci pronajímat příslušníkům strategických profesí.

Jako velký příznivce městského nájemního bydlení doufám, že projektů, které rozšíří městský bytový fond, bude v budoucnu vznikat více, a Praha se díky nim v dostupnosti bydlení přiblíží Amsterodamu, Vídni, Kodani a dalším evropským metropolím.

Je pro vás městské nájemní bydlení atraktivní❓Za jakých podmínek byste se pro ně rozhodli ❓. Prosím napište mi sem👇👇👇do komentářů pod příspěvek.

Články, na které reaguji najdete zde
👉https://www.seznamzpravy.cz/…/prahu-ceka-prelomovy-rok…

👉https://www.hypoindex.cz/…/baugruppe-a-druzstva-v…/