Milí sousedé,
dnes brzy ráno skončilo Zastupitelstvo hlavního města Prahy, kde se udál poměrně zásadní krok pro Prahu 11!

„Pochozí zóna na Hájích“ je konečně a definitivně naše a můžeme začít připravovat její opravu a proměnu!👍

Po 12ti letech nekonečných soudních sporů, kdy budova jen chátrala, se mi s kolegou Martin Sedeke místostarosta Prahy 11 povedlo vyjednat soudní smír, našli jsme mimosoudní vyrovnání mezi dřívějšími spoluvlastníky, Prahou 11 a magistrátem. Výsledkem a vyvrcholením tohoto skoro ročního procesu bylo včera schválení svěření budovy Opatovská 874, tedy celého komplexu garáží, pochozí zóny a obchodů kolem ní do správy Městské části Praha 11!

Hned v příštím týdnu začneme s následujícím:

1) Provedeme velmi důkladný stavebně – technický průzkum celého objektu. Včetně sond (vrtání) do betonu a základů, abychom zjistili reálný stav poškození budovy.
2) Na základě toho necháme připravit projektovou dokumentaci pro nejnutnější opravy, abychom zastavili další degradaci objektu. To bude obnášet především zvednutí všech dlaždic, opravu hydroizolace pod nimi, opravu svodů, okapů a dalších věcí tak, aby do budovy přestalo zatékat. A patrně podporu některých nosných sloupů a zdí, což ukáže právě ten zpracovaný průzkum.
3) Také se podíváme na všechny nájemní smlouvy, jestli náhodou někteří nájemci, které jsme „sdělili“ nemají třeba nevýhodné smlouvy pro město a neplatí nám málo.

Tzn. abych to zkrátil – budu teď dělat vše pro to, aby v příštím roce byla Pochozí zóna opravená. Zbavili jsme se tak neustálých reklamací na uvolněné dlaždice, rozpadlé schody, chybějící sítě na holuby či na opadanou omítku v garážích atd. atd.

Současně s tím bude pan kolega místostarosta pro územní rozvoj jednat o další budoucnosti celých Hájů, která se krokem získání tohoto klíčového objektu do naší správy odblokovává a posouvá do reálných dimenzí.