😡 Domovy seniorů a zdravotně postižených v Praze fungují desítky let, ale jestli přežijou Piráty a Praha sobě, tak to bude zázrak. Aneb v době, kdy za sebou máme jeden z nejtěžších roků díky pandemii, vedení Prahy místo pomoci a opory rozkopne fungování hned 28 městských organizací – domovů pro seniory, zdravotně postižené a další. Jak asi nikoho nepřekvapí, Piráti a Praha sobě totiž přišli s dalším “geniálním” nápadem v té “nejlepší možné” chvíli.
S úsměvným prohlášením, že zavádí pořádek a jasná pravidla, si radní totiž prosadili předpis, v rámci kterého každých šest let dostanou ředitelé těchto domovů automaticky padáka.😤 Budou-li chtít práci dále vykonávat, musí se o místo znovu ucházet a projít výběrovým řízením. Když si představím, jak strašně náročné musí být vedení domova pro postižené, a zároveň si uvědomím, že někteří naši ředitelé svoji práci s neskutečnou výdrží a odhodláním vykonávají klidně už 20 let, nevím, jestli se mám naštvat nebo brečet. Být na místě takového ředitele, beru to pomalu jako urážku.
Radní Johnová sice prohlašuje, že je tu předpis od toho, aby si nikdo nemohl do vedení městských organizací dosazovat své politické kamarádíčky, už ale zapomíná dodat, že třeba šéf dopravního podniku nebo Pražské plynárenské byli na místo DOSAZENI právě současnou koalicí a to BEZ výběrového řízení.😅 To je celkem úsměvné, jak si protiřečí.
Původně kromě domovů pro seniory a postižené měli radní v úmyslu zahrnout v novém předpisu mnohem více subjektů i mimo sociální oblast, např. záchranku nebo řadu divadel. To nejspíš bylo ale příliš silné kafe i na naše osvícené přátele z Pirátů a Praha sobě. Kdo by si koneckonců vzal na triko rozkopání fungování takové spousty důležitých veřejných organizací v tak náročné době, kdy teď mají všichni starostí nad hlavu.
Už ani nevím, co na to mám říct. Patrik Nacher správně připomněl, že to není poprvé, co radní dělají podivné, dokonce až ostudné personální změny. Není to zase tak dlouho, co radní Třeštíková vyhodila z organizace Prague Film Fund celosvětově uznávaného producenta Ricka McCalluma, kterému se dařilo do Prahy lákat slavné hollywoodské tvůrce, aby tu točili své velkofilmy, a který mimochodem svoji práci pro Prahu vykonával ZADARMO.🙈🙈🙈
Co na to říkáte vy?