Tento článek jsem si nemohl nechat pro sebe. Po skoro půl roce, kdy je kampaň OK strany bývalého člena ODS na Praze 11 Jiřího Janečka vidět po celé Praze, mne zajímalo financování této strany. Asi nejsem sám. Některé linky vedou k různým firmám napojených na radnici Prahy 11 (viz přiložený obrázek – mapa vztahů). Jiří Janeček, který rád tráví volný čas s Pavlem Bémem nebo Romanem Janouškem či jezdí se svými přáteli z řad developerských společností rallye Dakar je po mnoho let zastupitelem MČ Prahy 11, má velký vliv na pražský magistrát a byl také poslancem. Níže je (ne)vyjádření Jiřího Janečka k financování jeho strany pro Transparency International.

Česká pobočka Transparency International se na Jiřího Janečka obrátila se žádostí o informace, jak je financována volební kampaň Občanské konzervativní strany v komunálních volbách 2014, uvádí ve svém Prohlášení Jiří Janeček, předseda Občanské konzervativní strany.

Jiří Janeček, předseda Občanské konzervativní strany reagoval 20.září 2014 – 08:00 takto:

„Protože nechci kohokoliv unavovat dlouhým čtením a zbytečně oddalovat pointu, prozradím hned na začátku, že s tímto samozvaným spolkem nehodlám spolupracovat ani v tomto, ani v žádném jiném případě. Proto jim také nepošlu ani čárku…“

Na vysvětlenou bych jen dodal, že Transparency International je mezinárodní nezisková nevládní organizace bojující proti korupci, kterou definuje jako zneužití postavení k vlastnímu prospěchu. TI také podporuje změny k větší integritě v hospodářství, politice a společnosti. TI vznikla v roce 1993 jako nezisková organizace se sídlem v Německu. Spolu s dalšími ji založil Peter Eigen, bývalý vyšší funkcionář Světové banky. Dnes funguje jako sdružení více než 80 národních poboček, řízených mezinárodním sekretariátem v Berlíně.

Mapa vztahů společností ve kterých figuruje Jiří Janeček:

jiri-janecek-642160

 

Převzato z: http://www.nasipolitici.cz/cs/politik/1089-jiri-janecek

Celý článek je zde: http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/regiony/janecek-obcansti-aktiviste-strkaji-nos-kam-nemaji/