Rád bych se s Vámi podělil o další úspěch v projektu Lítačka. Pražská Lítačka už nebude k vyřízení jen ve Škodově paláci v centru Prahy, české dráhy od pondělí 1.8. zahájí příjem žádostí o kartu v pokladnách některých nádraží, bude se jednat o hlavní nádraží, nádraží na Smíchově a Masarykovo nádraží.  Nově se i navýšil počet přepážek ve Škodově paláci a jejich provozní doba.  Magistrát  v pondělí spustí i webové stránky, na kterých bude možné  Lítačku zdarma objednat, za příplatek 50 korun si jí můžete nechat zaslat poštou. 

Naším cílem je, aby se lidé ušetřili dlouhého čekání ve frontách, proto se snažíme rozšířit místa kde je Lítačku možno vyřídit.  Pevně věřím, že Vám novinka přinese úsporu času.

Celá tisková zpráva níže a ke stažení zde.

České dráhy zahájí od 1. srpna 2016 příjem žádostí o Lítačku na pokladnách ve stanicích Praha hlavní nádraží, Praha-Smíchov a Masarykovo nádraží. Zákazníci si budou moci podat žádost a do 14 dnů si na libovolném kontaktním místě Lítačky vyzvednout hotovou čipovou kartu. Za příplatek 50 korun jim Lítačka přijde domů poštou. Příjem žádostí se řídí ceníkem uveřejněným na portálu praha.eu.

 

„V letošním roce končí platnost více jak půl milionu karet a je jasné, že ten nápor je obrovský. Chceme pokud možno lidi ušetřit dlouhých front, a proto se snažíme rozšiřovat místa, kde je možné Lítačku vyřídit. Kromě dalších kontaktních míst budeme také spouštět webové stránky, na kterých bude možné Lítačku zdarma objednat a v plánu je i mobilní aplikace,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová a dodala: „Od července jsme již rozšířili počet přepážek ve Škodově paláci a jejich provozní dobu. Rozšířili jsme také expresní pobočky v prostorách Dopravního podniku hlavního města Prahy na Hradčanské, v Roztylech a v Centrálním dispečinku Na Bojišti.“

 

„Lítačka a další doklady vydávané Dopravním podnikem hlavního města Prahy platí také v našich vlacích, které jsou zapojeny do systému Pražské integrované dopravy. Včetně rychlíků je to kolem 800 spojů Českých drah,“ řekl člen Představenstva ČD, a.s., odpovědný za osobní dopravu Michal Štěpán. „Ve spolupráci s městem se proto snažíme společným zákazníkům cestování hromadnou dopravou co nejvíce usnadnit a zpříjemnit. K tomu samozřejmě patří nové, čisté vlaky, krátké intervaly mezi spoji, ale také komfortní odbavení,“ doplnil Štěpán.

 

Od 1. března, kdy byl spuštěn pilotní provoz Lítačky, již Praha vydala přes 110 000 karet.