Praha chystá rozšířit stávající síť nabíjecích stanic. Jedna by mohla být umístěná i na Chodově, konkrétně u ulice Radimovická. Metropole chce být připravená na očekávaný růst zájmu o vozidla na elektrický pohon. Chystá se proto stávající síť nabíjecích stanic posílit. Do konce roku 2019 bude v přažských ulicích vybudováno 50 rychlonabíjecích a 9 středně rychlých nabíjecích bodů. Koordinaci projektu má na starosti společnost Operátor ICT, která v metropoli zastřešuje zavádění Smart Cities technologií.

V současné době je velký zájem o vozidla na elektrický pohon. Odhady hovoří o tom, že v roce 2020 by měl roční prodej těchto auto stoupnout na sedm tisíc. V současné době je v České republice zaregistrováno přes tisíc elektromobilů.

V hlavním městě jsou nabíjecí stanice pro elektromobily zhruba na 100 místech. Do konce letošního roku by měly být připraveny podmínky pro prvních 16 stanic. Praha v porovnání s jinými evropskými metropolemi jako Amsterodam nebo Vídeň v podpoře elektromobility zaspala a má co dohánět.